En sväng till stan



Idag var Thea jag och majsan en sväng in till stan för majsan skulle köpa ett par stövlar.
Funderar på att snart skriva en insändare till någon tidning, folk är så fega från att öppna munen och tänker på ingen annan än dom själva.
VI kliver på tåget och på båda sidor sitter det folk på vagnplatsen, vi kommer in med vagnen och jag tittar på dom, båda tittar bort, sedan ber jag om lov att få ställa min vagn på vagnplatsen, dom tittar på varandra ungefär som " tänker du flytta dig eller ska jag behöva"
Samma sak på vägen hem, fast du kliver ena tjejen inte bort utan tar bort sin mini resväska för att jag ska få in vagnen.
När jag kliver på bussen som är på väg att bli full så sitter såklart folk på vagnplatserna igen, men dom på ena sidan flyttar sig när dom ser att jag kommer, och fram smiter en äldra dam och sätter sig, jag får be henne flytta lite så jag kommer in med vagnen och det för hon med en sur min.
Folk blir verkligen nästan rädda när man pratar med dom också, why??  tycker dom människor är farliga eller vad är det för fel egentligen??

VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK??

Det är nästan jämt såhär på bussarna och tågen.
Fattar inte hur folk tänker egentligen?
Själv får man höra mycket om att "vi" med barnvagn bara tar för oss, men snälla någon, det är verkligen precis tvärtemot.



 


Dagens bild


Min lilla älskling rev sig på läppen idag...=( började blöda och hon blev inte så glad. men lika söt för det är hon =)








Sittvagn


Thea började bli riktigt sur varenda gång vi skulle ut med vagnen och hon blev tvungen att ligga ner, så jag testade att byta till sittdelen, och nu älskar hon att åka vagn igen.
Mycket roligare att se saker ju...=)
Fattar inte hur fort tiden har gått egentligen, hon har verkigen blivit jätte stor...

 

 

Var på BVC idag, nu vägen hon 6.420 kg är 61.6 cm lång och hade 40.1 i Homf (huvud mått) stora tjejen...=)
och så skrattar och pratar hon nästan helan tiden...=)



Jimmy Choo


stupid stupid me skulle börja kolla skor på nätet, hittade lite Jimmy Choo skor. nu bara måst jag ju försöka köpa ett par när jag kommer till USA, men dom är svin dyra... =(







Något av dessa par bara måste jag ju ha... =)  Älskade älskade Jimmy Choo.
Vill ju inte spendera allt för mycket pengar på ett par skor, men något par måste jag väl kunna hitta som är lite biligare, och som förhoppningsvis är lite billigare...:D

Centralbadet



                                                     

Idag var jag och Claire på centralbadet för att få oss lite massage. Vi hade tid 11.40 men var där redan vid 10 för att bada och koppla av lite... men det var lite tidigt, för efter kanske en halvtimma så var vi ganska nöjda med badet, och satt nästan bara och väntade.
                                                                                                          
Men massagen sedan.. herre jösses vad skönt, ska jag absolut göra om igen snart, har ju ingen hemma som vill ställa upp ;) så jag får ta och gå till någon annan som gör. huuuur skönt som helst.
Ville inte att det skulle ta slut.=)

Sedan gick vi till Friday´s och käkade och snackade skit, sedan bar det hem, men kom hem till en tom lägenhet, ingen Thea eller Daniel där =( men dom kom ganska snart, och Thea var helt underbart glad =)
Ikväll var hon lite envis med att somna, hon somnade tre gånger i min famn men vaknade upp efter att jag plaserat henne i sin säng, hon ville absolut inte ligga där inne själv, det är ju inge kul ju... knäppa mamma som inte förstår det ;)
Men nu sover hon så sött och det ska jag också ta och göra, så fort Daniel kommer hem, undras tro vart han tog vägen.

Två veckor kvar till Miami, och fortfarande inga pass, hoppas inget skiter sig nu bara....



Mitt underbara mini me


Thea är så helt underbar.  skulle aldrig i den galnaste världen kunna tänka mig ett liv utan henne. Hon blir bara större och större för varje dag, utvecklas mer och mer.
I förrgår när hon fick sig ett bad så skrattade hon rejält mycket, det kommer verkligen ljud, och inte bara stor smile. Det var verkligen helt underbart att höra.
Och imorse så låg hon och tok pratade hur länge som helst.
Fäller nästan en tår varje gång jag ser på henne för att jag är så underbart glad att hon finns hos mig.

                                        

Älskar dig över allt annat på denna jord. Underbaraste underbara. =)





Thea Maria Wikner



I Lördags döptes Thea ute på Husarö.
Jag kände inte att jag hade så stor koll på dagen, vad som skulle göras, när allt skulle göras och hur det skulle göras, och som grädda på moset så var prästen sen.
Han kom med samma vaxholms båt som våra gäster, men det vart lite kul, det blev helt enkelt som det blev, och det blev riktigt bra.
Alla var kanon nöjda och tyckte det var ett jätte fint dop. Lite roligare än ett vanligt dop i tillhörande kyrka.
Det hade stått hela veckan att det skulle regna men det var sol hela dagen, precis när folk började åka hem så började det regna lite lite, men det var inte så farligt.
Så vi hade tur med vädret =)



Theas gäster!

mormor Birgitta & morfar Ulf
Gammel mormor Lilian
Gammel moster Ingrid & Krippe
Farfar Benny & farmor Maria
Gammel farmor Britt
Farbror Christopher
Jossan, Niklas, Stoffe & Anne-mai
Lillis, Elin & Meja
Niclas & Daniel
Jimmy, Mia & Minna
Eric & Hugo
Hasse

Tack så hemskt mycket ni som var med på Theas dag. Ni gjorde den kanon

Vi ville inte ha ett så stort dop, därav så få gäster.

Niclas Lidwall och Johanna Danielsson blev två stolta gudföräldrar =)


                                 

Jag, Thea och två av mina älsklingar


                                 

Thea med mamma, pappa och gudföräldrarna

                                   

Kläningen Thea döptes i är samma som jag, min bror Eric, min mamma och min moster använt. Mössan är efter någon släkting till mormor, kommer inte ihåg vem. men den är riktigt gammal. Sådant är lite kul..=)

Efter dopet bjöds det på pastasallad och tårta, Halva tårtan grädde och jordgubbar och andra halvan grön marsipan jätte fina var dom, Anne-mai och Jossan gjorde.

Efter när många hade åkt hem så åkte vi till Ingemarsö och käkade middag. Jag, mamma, pappa, daniel, Benny, Christoper, Jossan, Niklas, Anne-mai, Stoffe och Hugo.
Sedan var mamma och pappa barnvakt, så vi ungdomar ;) åkte en sväng tinn Finnhamn och sedan tillbaka till Husarö för att sjunga Sing star halva natten. Blev aldrig trött, men när klockan blev fyra så gick jag och la mig endå, kändes inte så bra att vara vaken så länge, och jag saknade Thea. Tog dock ett tag innan jag lyckades somna.
Resten av sällskapen var fulla och glada och var vakna till morgonen. Galningar... hehe

Har varit en super helg och Thea fick många fina dop presenter. Tack tack från oss och Thea =)

Bebisar...



Anna
fick den 29 Juni en lite flicka som kom att heta Matilda, ett namn som jag verkligen älskar. Den lille vägde 3640g och var 49 cm lång. Vilken sötnos. Har bara sett henne i vagnen två gånger när hon sovit. Men vilken sötnos =) Väldigt lik son bror tycker jag. Jätte grattis till er med =)

Anna har jag träffat via familjeliv.se jätte gullig tjej som bor i Åkersberga, verkligen någon jag skulle kunna umgås med, har bara träffats en gång, och hoppas det blir av igen, har talat om det men ännu inte riktigt blivit av


Angelica fick den 17 Juli en lite pojke vid namn Neo, har inte fått träffa den lilla guldklimpen ännu, men hoppas på snart.. Han vägde 3740 och var 51 cm lång. Ett enormt stor grattis till er.

Angelica kände jag när jag var liten, men har inte pratat med på jag vet inte hur många år, så hittade hon mig på familjeliv.se och även hon var gravid, så vi har följt varandra på nätet under graviditeten, men inte träffat ännu. men snart i hope, så jag får se lilla Neo..=)


Anna fick den 14 Juli en lite flicka, en till. Hon hade sedan innan lilla Ebba som är född 10 augusti 2005 och nu blev det en lite Hilda, har varken sett henne på bild eller på riktigt ännu. Men lilla Ebba fyller 3 på söndag, så då får jag se henne =) äntligen. Vet inte hur stor hon var när hon föddes ännu faktiskt. men det ska jag ta reda på. Grattis Grattis

Anna är min moster, inte mycker mer att säga...;) Kul att vi fick nästan samtidigt. Vi skulle ha haft nästan samtidigt första gången, men det blev ju inte så för våran del, men nu har vi jämnåriga...=)



Sedan fick Daniels kompisar Alex & Cissi en pojke, Maximilian, datum vet jag ej, men cirka två månader innan mig.
Och Jimmy & Mia har fått en lite tjej som heter Minna, vet heller inte datumet men ca en månad efter mig.
Så har vi ju Lillis & Elin som kommer åka till USA samtidigt som oss som har lilla Meja men hon är lite äldre, hon blir ett år höst.

5 Flickor (inräknar Thea)
2 Pojkar


                                                                               


Ett jätte grattis till er alla och hoppas att allt går kanon bra!!!



Namnet Thea



Namnet Thea kommer från namnen Dorotea, Teodora eller Teresia. Namnet Thea har använts som dopnamn i Sverige sedan mittan av 1800-talet.
Slutet av 90-talet blev Thea ett av de 100 vanligaste tilltalsnamnet som jag även upptäcket ligger på listan nu igen. Så populärt har namnet aldrig varit tidifare. 31 december 2005 fanns det totalt 4 277 personer i Sverige med namnet Thea varav 3265 hade namnet som tilltalsnamn. År 2003 fick 531 flickor något av namnen varav 432 fick det som tilltalsnamn.

Så vad betyder namnet Thea:

Dorotea kommer från det grekiska mansnamnet Dorotheus som betyder "Guds gåva"  ajajdå jag som tror sååå mycket på gud.

Teresia är en latinsk variant av Terese och namnets betydelse är oklart

Teodora har också grekiskt ursprung och är femininform av Teodor som är bildat av Theos #Gud" och doron "gåva"



Namngivningsfest



En vecka kvar till Theas namngivningsfest (dop), mycket som ska fixas och planeras.
Inbjudningarna är ute och dom flesta har vi fått svar utav
dopet sker ute på Husarö Lördagen den 9/8 på en strand. så vi får hoppas att det inte kommer att regna.
Hur ska ett dop gå till då egentligen. vad ska man ha för psalmer osv. är nog en av dom som är minst insatta i detta, jag ska genomföra det men har inte så stor koll på hur.
tur då att man kan få lite hjälp =)

Har sagt att jag inte vill ha en massa halsband och sparbössor från guldfynd till Thea, för jag vet själv att det är saker som aldrig kommer till användning.
Men något gullig halsband går självklart an..=) 
 
                                                                               Detta är gansla gulligt. Jag kommer ihåg ett halsband som jag själv fick när jag döptes, det var en lite roddbåt, jätte söt..
         

Finns massa roliga saker till dop nu mera.                                         
Dopklänning har vi en som mamma och moster först hade, sedan hade min bror den, och sist jag, Allas namn och datum står på den, så nu ska även Thea ha den. Lite roligt med någonting som alla har haft.
Tema ska inte bli rosa som det säkerligen ofta är då tjejer döps. det blir Lime. Så jag hade planer på att ge mig ut och söka upp en lime grön klänning och en sådan kan finnas någonstans.



                                                                              Lyckand minut.


                                                  Är det sant att jag håller ett barn på min arm

                                                       och ser mig själv i dess blick

                                                   att fjädrarna gnisyar och jorden är varm

                                                               och himmelen utan prick?


                                                      Vad är det för tid, vad är det för år,

                                                      vem är jag, vad bär jag för namn?

                                               Du skrattade knyte med solblekt hår,

                                                             hur fick jag dig i min famn?


                                                     Jag lever, jag lever! På jorden jag står

                                                                 Var har jag varit förut?

                                          Jag väntade visst miljoner år på denna enda minut.





Denna dopklänning hade inte varit helt fel till vårat dop, Den hade passar helt perfekt, men nu blir det inte någon ny, dels för att det redan finns en och för vi ska försöka få lite mera pengar till USA i september.


 




                                           Hoppas min Älskade Thea kommer få ett kanon dop!






RSS 2.0