Kinesiskt nyår

Idag är det så Joel tog tjejerna och åkte till sin pappa och hans flickvän för att fira.
Jag hade inte mycket ork till att åka med så jag njuter hemma av ensamheten istället.
Blev go middag och nu är jag extremt sugen i allt som har socker. Men ska försöka klara mig på lite vatten och hallon.


Träning

Idag var jag på gymmet för första gången på 1 ½ år.
Hade sådana smärtor när jag blev gravid att jag inte vågade gå och träna. Men idag blev det av.
Kändes extremt skönt att vara tillbaka, men samtidigt väldigt jobbigt. Hade endå kommit ganska långt i träningen och nu fick jag starta på 0 igen, vilket jag verkligen inte tycker om.
Vill bara ge gärnet, träna hårt, tungt och länge.
Men fick bli ett lugnt pass, och med endast den tråkiga plankan som magövning.
Men snart så, ska jag ge järnet igen :)

Nu på kvällen har jag tittat på nästa veckas avsnitt av Revenge och jag längtar mer än någonsin till nästa avsnitt, under den tiden har jag suttit och stretchat, så nu ska jag försöka bli vig så att jag kan se i alla fall lite sexig ut på stången med Jossan sedan.

 
Blev också invigning av nya byxor och skor. 

Poledance

Jag har alltid velat lära mig poledance.
Älskade det redan som 13-14 årig då min favorit krog i Spanien hade en stång. Höjdpunkten på kvällen var när jag fick snurra omkring där.

Och nu är det så att min älskade jossan har börjar på en polelinje. Hon dansar flera dagar i veckan och har redan blivit super duktig.
Så nu försöker hon lära mig och shit vad svårt det är.
Ser så lätt ut när hon klättrar omkring med å nej, det är svårt, tungt, jag har inga muskler kvar alls, och det gör ont och bränner överallt på kroppen.
Men är så otroligt kul :)
Känner mig som en träskpadda när jag försöker.
Men men, så småningom kanske det kan börja se lite fint ut :)


Mina flickor

Imorgon åker mitt stora hjärta iväg till sin pappa igen. Alltid lika jobbigt.
Finns risk för att hon får vara hemma från förskola imorgon och mysa med mig och lillasyster.

Thea och hennes vänner på förskolan var så söta när jag kom med Meja idag.
Alla skulle fram och titta. En efter en kom till mig och sa "vad söt hon är" pojkar som flickor.
Hur gulligt som helst. Dom har alltid svårt att låta blir Meja, dom knuffas gärna för att få titta och känna lite.
Gullungar!


Planer för träning

Har inte riktigt kommit igång med träningen ännu mer än att jag och Joel har försökt komma iväg för att simma lite. Men nu har jag börjat kolla på träningskort igen, och dessutom beställt hem nya träningsbyxor och sportBH, så nu är det ett måste att börja.
Inte långt kvar nu heller tills jag börjar jobba, och ska jag orka alla tunga lyft i jobbet så måste jag verkligen sätta igån.
Gym 3 gånger i veckan samt 1 simning i veckan, skulle sitta fint.
Har letat som en tok efter en sportbikini med ben. Men det är extremt svårt att hitta. Jag har en galet tight (tävlingsbaddräkt) som jag simmar i, den visar även väldigt mycket nedtill. Jag vaxar mig ca en gång i månaden, så jag måste verkligen ha något med ben dom sista två veckorna innan vaxning.
Måste även vara något tight för att kunna träningssimma så bra som möjligt, så lösa badbyxor går bort. Får leta ännu mera. Har någon tips då säg till :)
 
 
Byxorna gör mig sugen att börja träna nu med en gång!
Håller tummarna på att dom är lika sköna som dom är snygga.
 Kari Taa från sportamore.se  599:- 479:-
 

Matstunder

Äntligen börjat det flyta på med Mejas matstunder.
Känns både skönt och jobbigt att minska ner och till slut sluta med amningen. Igår och idag har hon vara fått tutte på morgonen och en gång på eftermiddagen.
Två nätter har hon fått flaska.
Men nu äter hon ersättningen bra, hon tar gröten och en sorts mat.
Den enda maten hon vill ha är potatis och broccoli. Kämpar på varenda dag med nya smaker, men hon hulkar sig så fort hon får det mot läpparna.
Blir till att kämpa ett litet tag till.


Dags att ändra vagn

Meja sitter inte till 100% ännu.
Hon kan sitta med lite stöd men inte fritt på golvet.
Hon sitter upp i vagnen nu med lite stöd och tycker det är hel kul.
Börjar bli dags att ändra vagnen till sittdel.
Men jag vill inte, betyder verkligen att hon blivit stor. När jag kollar på nya kläder nu så är det 74 som gäller i inköp, vill jag inte heller, vill gärna stanna på 62.


Ni som har barn. När ändrade ni vagnarna till sittdel?


Dress guess for success

Thea sov hos min mamma inatt så jag och Meja har haft en väldigt lugn och skön morgon. Joel åkte även till skolan så tidigt att jag inte ens reagerade.
Jag och Meja ska ner till centrum och kolla lite nya kläder då hon växer allt för fort.

Idag har hon på sig en söt kreation från guess som är efter Thea.


Elodie details

Meja har två haklappar, både från marimekko och dom är efter Thea.
Har varit påväg länge nu att köpa en ny och egen till Meja.
Nu är det gjort. Klickade nyss hem en rosa fin från babyshop och elodie details.
Joel tyckte vi skulle köpa den Elodie details apple of my eye, det var tänkt från början. Men då får han köpa den själv ;)
Jag valde istället en helt rosa nu.

Min förlossning

 
Har inte berättat om min förlossning med Meja ännu, bättre sent än aldrig.
 
Hon var beräknad den 26 Juli, men jag var väldigt säker på att hon skulle komma tidigare för jag hade extremt mycket och smärtsamma sammandragningar redan från ca 4 månaden. Blev tillslut tvungen att sjukskriva mig vilket jag gärna inte ville. Så under sommaren vågade jag inte åka iväg för långt för jag trodde hela tiden att det började bli nära att vara på gång. 
Men icke då. 
Graviditeten var enormt jobbig och även om det är mysigt så längtade jag tills det var över. Hade sådana extrema smärtor och klarade inte av att göra speciellt mycket.
När dagarna börjar gå över BF så börjar tålamodet ta slut. Mådde verkligen psykiskt dåligt och förstod inte varför inget hände. Thea kom på BF så jag hade inte en tanke på att kunna gå över.
 
Det slutade med att Lördag den 10 Augusti ringer jag in till BB stockholm och planerar att komma in och föda. Gör er klara om kom in säger dom. I lugnan ro gick jag omkring och packade. Duschade, klädde mig, och så gav vi oss iväg mot att föda barn trotts att inga värkar än var igång.
Kändes riktigt märkligt.
 
Problem nr 1
När vi kommer in möts vi av en ung kille och han springer omkring och letar efter hon som bokat in oss och det tar säkert 15 minuter för dom att hitta våran inbokning. Han kommer tillbaka flera gånger och säger att han inte hittar vart vi ska ta vägen. Tillslut ordnade allt upp sig och när han tar in oss på rummet och ska göra alla grund undersökningar, blodtryck, känna lyssna på magen så kommer skräcken, "han är barnmorsk" jag som precis sagt till Joel att jag absolut inte vill ha en manlig barnmorska, och absolut inte än som är väldigt ung och dessutom ser bra ut. 
Men "yes" när han är klar säger han "Nu slutar jag, den nya barnmorskan kommer snart, Lycka till, vi ses imorgonbitti"
puuh, nu kunde jag pusta ut. 
In kommer världens bästa barnmorska och undersköterska, kunde inte ha fått några bättre.
 
Problem nr 2
Läkaren kommer in och ska börja sätta igång mig.
Upptäcker att jag är lite lite öppen och sätter igång med att ta hål på hinnan, och under det så öppnas jag ytteligare. Det gjorde riktigt ont. 
Sedan ska han sätta elektronder på bebisens huvud, vilket också gör extremt ont, och det gick inte. Han försöker om och om och om igen, både han och barnmorskan säger "detta har aldrig riktigt hänt förut"
Nej men det är klart det ska hända med mig.
 
Problem nr 3
Jag behövde gå omkring och kunde inte det med CTG mätarna på magen, så dom bytte ut dom mot trådlösa sådana. Men dom strulade, dom bytte, dom strulade, ville inte fungera alls, så dom gav vi till slut upp på.
 
Så fort läkaren var färdig med mig så tog det inte lång stund innan allt satte igång. Vilket ingen hade räknat med, allra minst jag. Man brukar behöva värkstimulerande dropp eller dylikt för att det ska sätta igång ordentligt. 
Denna gången hade jag bestämt mig för ryggmärgsbedövning, ville inte gå igenom en sådan smärtsam förlossning igen. Så det fick gå undan. 
Narkosläkaren kom in så fort jag sa att jag ville ha bedövningen, och tur var det annars hade hon aldrig hunnit.
Att ligga stilla med en stor nål rakt in i ryggen när det kommer kraftiga och smärtsamma ca 4 värkar i minuten är ingen lätt story. Fick mycket beröm sedan om hur duktig jag var som lyckades ligga så stilla, det brukade man inte göra. 
 
Sedan var det igång. En kort stund fick jag pusta ut, kände dom kraftiga värkarna när dom kom, men smärtsamma var dom inte, vilket var så skönt. Men hann inte bli många försen det var på väg, och smärtan där nere när det trycker bedövas inte direkt. 
Krystvärkarna kommer, och krystar och krystar och krystar, men det händer ingenting. Jag känner mig helt maktlös och förstår inte var felet är. 
Till slut väller paniken över mig och jag tänker, "shit, det här går verkligen inte, det kommer aldrig att gå" Säger det högt flera flera gånger, det går inte det går inte, varför går det inte?
Thea kom ut så otroligt fort, tog bara några få krystvärkar. 
Här gick det 5 minuter, 15 minuter, 30 minuter med krystvärkar .
Till slut kommer det tom in en till barnmorska, så dom är två som hjälps åt. 
Jag får ändra ställning flera gånger om, vissa ställnigar gjorde galet ont medans andra var en aningen bekvämare. 
Dom började prata om att klippa upp mig "nej nej nej, tänker jag bara"
Jag måste krysta hårt, sedan måste jag krysta lugnt, var en extremt balansgång för att jag inte skulle gå sönder. Sist slutade förlossningen med ett jag fick åka ner till OP, och lämna min nyfödda bebis, det ville jag inte vara med om igen.
Men till slut, efter 40 minuter kämpande av krystningar så kom hon äntligen ut. Stod på alla fyra och så fort hon kom ut skickade barnmorskan henne fram mellan benen på mig, jag tog emot henne och det absolut första jag gjorde var att kolla könet. 
Det är en flicka, "det är en flicka, va? det är en flicka"
Jag har 100% säker på att det skulle bli en pojke. 1 dygn tog det för mig att förstå att det faktiskt var en lite flicka. 
Vi som inte ens hade något namn :)
 
Tack gode gud, jag sprack knappt :) några få stygn invändigt och något litet utvändigt var det enda som behövdes, och kunde göras på plats. Inget blod behövde jag heller, kändes skönt och jag ville åka hem så fort som möjligt. 
Blev tungen att vänt till nästa dag. Meja föddes 20.32 så vi fick spendera natten där. Allt tog ca 5 timmar.
 
Problem nr 4
Läkarundersökningen dagen efter visade dock att Meja inte hade tillräckligt med syresättning. VI var packade och redo för att åka med Joel fick gå ner till Neonatalavdelningen. Flera timmar var han borta och jag fattade ingenting. Sedan kommer han tillbaka utan våran lilla bebis, hon hade blivit inlagd på Neo och vi fick vara kvar på hotellet över natten :( 
Dagen efter fick vi ett familjerun nere på neo så vi fick vara med henne. 
Hon fick ha syrgas i nästan 2dygn, och så var den en hinna runt klaffarna på hjärtat som inte vuxit igen. Hon blev stycken så många gånger, gjorde flera ultraljud och det var bara hemskt att se, även om jag var ganska lugn med att det inte var någon fara, hon behövde bara lite hjälp på traven för att komma igång. 
3 dygn hade gått, läkaren säger att vi äntligen får åka hem, vi nästan springer in på rummet, packar väskorna och bara väntar på att syrran ska komma in med utskrivningpapprena, vilket hon också göra, dock kom läkaren precis bakom och stoppade allt, Mejas provsvar hade kommit tillbaka, hon hade fått streptokoker, så det var bara att stanna kvar för hon skulle få medicin. Första omgången satt hon med slang i timmar kändes det som. 
Vi kunde knappt gå iväg för vi hade medicin tiderna att passa. omgångarna tog inte heller 1 minut direkt. 
5 Dygn går, vi räknar med att inte få åka hem än på några dagar, men så kommer läkaren in med ett leende och säger att vi kan fortsätta ge henne medcin hemma, dom nya provsvaren var tillbaka och visst hade hon streptokoker, men hon hade en mild version av det. ÄNTLIGEN :)
 
Meja vägde 4600g och var 53.5 cm lång
 
 

Vita vinterland

Äntligen så ligger snön som ett täcke över gatorna :)
Som Thea har längtat efter snö och att få åka pulka.
I helgen har vi ett bonus barn här hemma. Så vi alla har varit i pulkabacken med även min bror och brors dotter.
Man står med hjärtat i halsgropen när dom små livet drar iväg på pulkor och snowracer. Går så fort och dom flyger över guppen. Men gu så duktiga dom är.
Meja låg i vagnen och sov hela tiden, vilket var skönt så man kunde ge tiden åt pulkan :)

Har verkligen haft en riktigt mysig och härligt vinter lördag!


Meja

Min fina lilla tjej som bara växer och växer :)


Odd molly

Invigde min nya fina tröja från odd Molly idag.
Ett riktigt kap köp. Kostar 2399 tror jag det var ordinarie pris.
Själv betalade jag drygt 900:-
Så nöjd :)


Fasters unge

Hämtade min brorsdotter Tove från förskolan idag. Min bror hade massa jobb så Tove fick vara med oss några timmar.
Tove går på förskolan bredvid Theas, så det är riktigt tråkigt att hämta Tove och gå på deras gemensamma lekgård utan att få hämta Thea också :(
Men en dag kvar, sedan är min älskade och bråkiga skitunge hämta igen :)
Så i helgen blir det pulka race.

Vi har haft en skön dag idag. Fikade nere i centrum efter att vi hämtat Tove. Busat massor med Meja.
Meja har även fått prova ny mat idag men det var verkligen ingen höjdare. Mosad avokado, och så någon 8månaders burk.
Får kämpa några gånger till så tycker hon nog om det sedan.


Frankrike resan


Tittade igenom massa bilder och så kom Frankrike resan fram :)
Ibland är det härligt att drömma sig bort.

Sommaren 2012 åkte jag till Frankrike med min vän Peter. Han skulle köra hem en bil och behövde lite sällskap. 
En super fin och härlig resa med en härlig vän och en grymt härlig bil

Jag skulle behöva den bilen till mig och mina tjejer. Thea tycker iaf om att åka bil utan tak :)


5 månader

Min minska älskling blev hela 5 månader för några dagar sedan. Snart ett halvår och den tiden har gått allt för fort. Snart är hon 1 år och sedan smäller det till så är hon 5 år, och från ingenstans så blir hon tonåring och sedan flyttat hon.
Galet hur fort det går.
Jag är verkligen så lyckligt lottat som har fått mina två underbara Goa små tjejer.

Meja fick sin andra omgång av sprutor idag och hon tog det extremt bra. Inga symtom denna gången heller vilket är så skönt, är lite emot vaccin eftersom man sprutar in små mängder av "sjukdomen" och därför kan man bli riktigt sjuk. Men meja har klarat sig båda gånger, tack och lov :)

Hon växer så det knakar på längden, dock går hon fortfarande inte upp i vikt som hon ska. Hon får två mål om dagen samt ersättning på kvällen. Hon äter inte super mycket någon utav gångerna så jag får nog börja bli tuffare med tutten. För snart börjar hon röra sig ännu mera och då måste hon komma igång med viktuppgången.

5 månader och 4 dagar
Vikt: 7.050
Längd: 70.0
Homf: 44.0


Michael kors på campadre

Nu har Michel Kors kommit in på campadre.se och dom säljs fort.
Till 30% skynda in och köp innan dom tar slut.
Snygga och stilrena.
Jag slutade dock bära väska så fort Thea kom till världen. När skärbrädan lades bort så blev det en mindre väska med lång axelrem.
Men man kanske skulle försöka ta upp bärandet av handväska igen, satsar dock hellre på en ny todsväska då :) om ca 5 år när jag har råd då får det kanske bli ;)


Simhallen

Igår efter förskolan åkte hela familjen iväg till simhallen för en riktig mysstund. Skönt med inte alls mycket folk.
Mötte våra grannar, en mamma och dotter på 8 år som Thea hade super kul med.
Dom har aldrig riktigt sett varandra här ute men nu blir det nog leka av.
Thea ville genast gå över och leka när vi kom hem.
En mysig dag men dagarna börjar bli mer mörka än ljusa.
Thea bråkar helt fruktansvärt mycket nu varenda dag. Riktigt tråkigt numera att köpa saker till henne och göra saker som hon tycker är kul, för hon bara bråkar så fort hon har fått något och lite till.
Blir tokig snart, undrar vart min Thea har tagit vägen!
Än så länge är den här lilla parveln gosig och lugn iaf, låg och tittade på henne igår kväll och tänkte att det är bara att passa på och njuta för snart är hon också där, och börjar bråka.


Georg Jensen

Letar efter lite nya mat artiklar till Meja. Finns lite kvar från Thea med som tidigare sagt så måste Meja få lite eget också.
Hon fick ett super fint set med tallrikar, bestick och mugg i porslin från Svalbard utav min pappa. Men fina små isbjörnar på.
Men ska köpa hem något rosa i plast också.
I mitt sökande så hittade jag detta
För 1199 blir det ditt.
Riktig Georg Jensen stil, men riktigt tråkigt för barn och en aningen för mycket pengar.

Tillbaka till verkligheten

Även om det är supermysigt med ledighet och helgdagar då är det väldigt skönt att komma tillbaka till rutiner och vardagen.
Thea åkte iväg till förskolan idag , första dagen efter hela julen, hon har det nog riktigt kul.
Joel är tillbaka i skolan och jag och Meja är hemma och myser.
Hon har nyss ätit sin lunch och för första gången sittandes i en matstol och det gick riktigt bra :) hon blir bara gladare och gladare i maten, så skönt.
Hade tänk väga henne nu någon dag, och jag hoppas hon har börjat gå upp som hon ska, nu när hon börjat äta mat och igår drack hon även bra med ersättning.
Dock långt kvar för vi brukar blanda 120ml och det drack hon nästan upp. Behöver bli mer men känns som det är på väg :)
Nu kan jag gå och köpa en haklapp till henne också. Dom två hon har är Theas gamla från marimekko
Men hon måste ju få en egen också, från elodie details.


Titta mamma jag sitter

Sitter inte helt själv ännu men på riktigt go väg.
Även om det är helt galet fantastisk att se det lilla livet växa.
Rullar runt åt alla håll och kanter
Greppar och leker med saker
Pratat och skratta som bara den
Börjar lära sig sitta
Hoppar när hon står upp
Tar sig upp på alla fyra
Tar sig framåt en aning

Det är så himla fantastiskt men nej nej vart tar tiden vägen.
Min kanske sista bebis är snart inte bebis längre, ångesten är total!!!


Nyår

Seg på bloggandet.
Nyår spenderade vi hos Nina vänner Linda och Adam. Lite knytkalas där vi stod för förrätten.
Blev en god middag med mycket trevligt sällskap. Vi blev 9 vuxna och två barn samt våran lilla bebis.
Linda hade fixat lekar, och sedan spelade vi lite spel man mot kvinna, gick inte så bra för oss tjejer.
Deras son, även min gudson och Thea lekte på så himla bra endå till halv ett på natten, då blev det dags för refrängen.
Blir riktigt sköna nyår numera med barnen, så härligt.
Nu får man tänka på allt fint och mindre fint som har hänt under året som gått.
Nya vänner som kommit in, bebisar som kommit.
Våran underbart fina bebis som äntligen kom tillslut.
Thea tappa sin första tand
Mina föräldrar separerade
Meja fick en kusin
Jag tog mig an ett nytt jobb
Och massa massa mer....

Nu är det vara att blicka framåt och undra på vad detta år ska tillföra för spännande.


RSS 2.0