Lär er älska, sluta hata...

När det är lugnt på jobbet under nätterna så funderar jag mycket och läser en hel del.

Vill börja med att säga att jag har åsikter och fördomar precis som alla andra, jag är bara människa, jag är inte perfekt.

Allt detta prat just nu om böneutrop i Sverige, jag håller med dom flesta i detta land om att det är helt fel.
Har själv varit invandrare i Spanien och där var det ord och inga visor, bara att rätta oss efter landets kulturlivs regler, och inga problem. Hade aldrig velat göra Spanien till Sverige, då är det ju inte Spanien längre, då är den spanska charmen borta.
Men hur som helst.

Det startades en grupp om detta på Facebook, där en del skriver kloka saker som jag helt håller med om, nedans andra skriver saker som man blir så förvånad över.
... Och alla dessa andra gruppen som startat efter detta, en del är skämt, men inte allt.

Jag blir ledsen, arg, mörkrädd, förtvivlad mm när jag ser och läser allt.
Vad är det för fel på folk? Varför måste man hela tiden visa ett sådant hat och förakt mot andra människor?? Ibland känns det som om en del hatar människor i största allmänhet, att det inte bara handlar om religion eller nationalitet utan att den enda viktigt i världen är dom själva och resten kan lika gärna försvinna.

Tänk om allt detta hat och denna energin kunde läggas på att älska lite mera, på att vara mer öppen och glad mot andra människor.
Tänk vad man skulle kunna göra för andra då? Hur många utsatta människor man kunde hjälpa? Hur många stackars barn man kunde hjälpa?

Min största önskan är inte att vinna pengar, ett hur, en bil eller en resa runt jorden.
Min största önskan är att min dotter ska växa upp i en bättre värld än denna.
Allt alla människor började älska mer, bry sig om varandra mer.
En önskan om fred på jorden är nästa onödig för det kommer aldrig ske, vi är tyvärr inte skapta så, men det borde verkligen kunna bli så mycket bättre än vad det är just nu.

Titta omkring dig, titta på det du har, dom du har, och värdesätt det så extremt högt. Utan alla människor omkring dig, som i känner eller inte känner så är du ingenting.
Gå inte runt och hata, älska, bry dig, och lär dig att förlåta.
(det där med att förlåta måste jag själv lära mig så mycket mer)

Lär er älska, lär er lycka, sluta hata!!!

/Stina


Lär er älska, sluta hata...


födelsedagsfirande

Har funderat fram och tillbaka på om jag ska fira min födelsedag i år eller inte, och hur jag i sådant fall ska fira den.
Och jag har kommit fram till en sak.
Den ska jag helt enkelt inte fira. Så får det lov att bli. Har egentligen ingenting att fira endå, så det får bli precis som en helt vanlig dag.

/Stina

RSS 2.0